Ontwikkel sociale vaardigheden en zelfvertrouwen met de Rots en Water opleiding

Rots en Water is een unieke training die zich richt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren. De training is gebaseerd op de principes van rots en water, waarbij rots staat voor kracht en water voor flexibiliteit. Door deze principes te combineren, leren kinderen hoe ze hun eigen kracht kunnen gebruiken om met verschillende situaties om te gaan.

De Rots en Water training is ontwikkeld door Freerk Ykema in Nederland. Het programma is gebaseerd op zijn ervaringen als docent in het speciaal onderwijs, waar hij zag dat veel kinderen moeite hadden met sociale interactie en het omgaan met conflicten. Hij ontwikkelde een programma dat zich richt op het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en communicatieve vaardigheden.

De Rots en Water training bestaat uit verschillende oefeningen die gericht zijn op lichaamsbewustzijn, ademhalingstechnieken, concentratieoefeningen en fysieke vaardigheden. Kinderen leren hoe ze hun eigen grenzen kunnen aangeven, hoe ze respectvol kunnen communiceren en hoe ze conflicten kunnen oplossen zonder geweld te gebruiken.

Het programma is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en wordt vaak ingezet in het onderwijs of bij jeugdwerk. De training kan individueel of in groepsverband gevolgd worden. Het doel van de Rots en Water training is om kinderen sterker te maken, zodat ze beter in staat zijn om positief om te gaan met verschillende situaties in het leven.

De Rots en Water training is inmiddels wereldwijd bekend en wordt in meer dan 30 landen aangeboden. Het programma heeft al vele kinderen geholpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en beter om te gaan met sociale interactie. Het is een waardevolle training voor iedereen die op zoek is naar meer zelfvertrouwen en weerbaarheid.

 

Veelgestelde vragen over de Rots en Water opleiding: Alles wat je moet weten!

 1. Wat is rots en water opleiding?
 2. Wat zijn de voordelen van rots en water opleiding?
 3. Waar kan ik een rots en water opleiding volgen?
 4. Hoe duurt een rots en water opleiding gemiddeld?
 5. Wat kost een rots en water opleiding?
 6. Is er speciale materiaal nodig voor deze opleiding?

Wat is rots en water opleiding?

Rots en Water is een sociale vaardigheidstraining die zich richt op het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en communicatieve vaardigheden bij kinderen en jongeren. Het programma is gebaseerd op de principes van rots en water, waarbij rots staat voor kracht en water voor flexibiliteit. Door deze principes te combineren, leren kinderen hoe ze hun eigen kracht kunnen gebruiken om met verschillende situaties om te gaan.

De Rots en Water training bestaat uit verschillende oefeningen gericht op lichaamsbewustzijn, ademhalingstechnieken, concentratieoefeningen en fysieke vaardigheden. Kinderen leren hoe ze hun eigen grenzen kunnen aangeven, hoe ze respectvol kunnen communiceren en hoe ze conflicten kunnen oplossen zonder geweld te gebruiken.

De training is ontwikkeld door Freerk Ykema in Nederland en wordt wereldwijd aangeboden in meer dan 30 landen. Het programma is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en wordt vaak ingezet in het onderwijs of bij jeugdwerk.

De Rots en Water opleiding is bedoeld voor professionals die de training willen geven aan kinderen of jongeren. Tijdens de opleiding leren deelnemers de achtergrond van de Rots en Water methodiek kennen, krijgen ze handvatten om de oefeningen uit te voeren en leren ze hoe ze deze kunnen aanpassen aan verschillende doelgroepen.

Er zijn verschillende niveaus binnen de Rots en Water opleiding, variërend van een basisopleiding tot een masteropleiding. Na het volgen van de opleiding kunnen deelnemers zelfstandig de Rots en Water training geven aan kinderen en jongeren.

De Rots en Water opleiding is een waardevolle toevoeging voor professionals die werken met kinderen en jongeren, zoals leerkrachten, jeugdwerkers, psychologen en coaches. Het stelt hen in staat om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen, zodat ze beter in staat zijn om positief om te gaan met verschillende situaties in het leven.

Wat zijn de voordelen van rots en water opleiding?

Er zijn verschillende voordelen van de Rots en Water training. Hieronder worden een aantal van deze voordelen beschreven:

 1. Vergroten van zelfvertrouwen: De Rots en Water training richt zich op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren. Door middel van de oefeningen leren ze hun eigen kracht kennen en hoe ze deze kunnen gebruiken in verschillende situaties.
 2. Verbeteren van sociale vaardigheden: Kinderen leren tijdens de training hoe ze respectvol kunnen communiceren, hun grenzen kunnen aangeven en conflicten kunnen oplossen zonder geweld te gebruiken. Dit zijn belangrijke sociale vaardigheden die in het dagelijks leven goed van pas komen.
 3. Ontwikkelen van weerbaarheid: Door de fysieke oefeningen leren kinderen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen en hoe ze om kunnen gaan met stressvolle situaties. Hierdoor ontwikkelen ze meer weerbaarheid en zijn ze beter in staat om met uitdagende situaties om te gaan.
 4. Verminderen van pestgedrag: De Rots en Water training kan ook helpen bij het verminderen van pestgedrag op school of in andere groepssituaties. Kinderen leren respectvol met elkaar om te gaan en conflicten op een positieve manier op te lossen.
 5. Bevorderen van concentratie: Tijdens de training wordt er veel aandacht besteed aan concentratieoefeningen, ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijn. Dit kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en focus bij kinderen.
 6. Wereldwijd bekend: De Rots en Water training is inmiddels wereldwijd bekend en wordt in meer dan 30 landen aangeboden. Hierdoor is er veel ervaring en kennis beschikbaar over de effectiviteit van de training.

Kortom, de Rots en Water training kan bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van sociale vaardigheden, het ontwikkelen van weerbaarheid en het verminderen van pestgedrag. Het is een waardevolle training voor kinderen en jongeren die op zoek zijn naar meer zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Waar kan ik een rots en water opleiding volgen?

Er zijn verschillende organisaties en trainers die de Rots en Water training aanbieden. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkende trainer of organisatie, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief goede training.

Op de website van het Rots en Water Instituut Nederland (www.rotsenwater.nl) kun je een overzicht vinden van gecertificeerde trainers en organisaties die de training aanbieden. Je kunt hier ook meer informatie vinden over de inhoud van de training en de doelgroepen waarvoor deze geschikt is.

Daarnaast bieden veel scholen, kinderopvangorganisaties en jeugdwerkorganisaties ook Rots en Water trainingen aan. Informeer bij deze organisaties of zij een erkende trainer in dienst hebben of kunnen aanbevelen.

Het is ook mogelijk om als individu een Rots en Water training te volgen. Er worden regelmatig open inschrijvingstrainingen georganiseerd door erkende trainers. Op de website van het Rots en Water Instituut Nederland kun je hier meer informatie over vinden.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om een Rots en Water opleiding te volgen. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkende trainer of organisatie, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief goede training die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Hoe duurt een rots en water opleiding gemiddeld?

De duur van een Rots en Water opleiding kan variëren afhankelijk van de organisatie die de training aanbiedt. Over het algemeen duurt de training gemiddeld tussen de 8 en 12 weken, met één sessie per week. Elke sessie duurt doorgaans tussen de 60 en 90 minuten.

In sommige gevallen kan de training ook worden gegeven als intensieve workshop of als meerdaagse cursus. Dit hangt af van de behoeften van de groep of organisatie die de training organiseert.

Het is belangrijk om te weten dat Rots en Water niet alleen eenmalig gevolgd kan worden, maar ook als een doorlopend proces kan dienen om sociale vaardigheden en zelfvertrouwen verder te ontwikkelen. Sommige scholen bieden bijvoorbeeld meerdere keren per jaar Rots en Water aan als onderdeel van hun lesprogramma.

Het is aan te raden om contact op te nemen met een erkende Rots en Water trainer om meer informatie te krijgen over specifieke trainingsprogramma’s, inclusief tijdsduur, inhoud en kosten.

Wat kost een rots en water opleiding?

De kosten voor een Rots en Water opleiding kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur van de training, het niveau van de training en de locatie waar de training wordt gegeven. Over het algemeen zijn de kosten voor een Rots en Water opleiding redelijk geprijsd.

Voor individuele kinderen of jongeren kan een Rots en Water training worden aangeboden in groepsverband of als individuele sessies. De kosten voor individuele sessies kunnen variëren van €50 tot €100 per uur, afhankelijk van de locatie en het niveau van de trainer.

Voor scholen of jeugdwerkorganisaties die een groepstraining willen organiseren, kunnen de kosten variëren van €500 tot €2500 per groep, afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau van de trainer. In sommige gevallen kunnen subsidies beschikbaar zijn om deze kosten te helpen verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat investeren in een Rots en Water opleiding kan leiden tot waardevolle vaardigheden en zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren. Het kan hen helpen om beter om te gaan met sociale interactie, conflicten op te lossen zonder geweld te gebruiken en hun eigen grenzen aan te geven. Dit kan op lange termijn bijdragen aan hun algehele welzijn en succes in het leven.

Is er speciale materiaal nodig voor deze opleiding?

Voor de Rots en Water training is er geen speciaal materiaal nodig. De training maakt vooral gebruik van lichaamsbeweging en fysieke oefeningen om de sociale vaardigheden en zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te ontwikkelen. Het is wel belangrijk dat de training wordt gegeven door een gekwalificeerde trainer die ervaring heeft met het programma.

De trainer zal meestal wel gebruik maken van bepaalde hulpmiddelen, zoals matten of kussens om op te zitten of te liggen tijdens bepaalde oefeningen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van foto’s of afbeeldingen om bepaalde situaties of begrippen te verduidelijken.

Daarnaast is het belangrijk dat de locatie waar de training plaatsvindt geschikt is voor het uitvoeren van fysieke oefeningen. Een ruime zaal of gymzaal met voldoende bewegingsruimte is daarom aan te raden.

Al met al zijn er dus geen speciale materialen nodig voor de Rots en Water training, maar een goede trainer en geschikte locatie zijn wel belangrijk voor een succesvolle uitvoering van het programma.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.