pxl opleidingen

PXL Opleidingen: Ontdek Jouw Toekomst met Hoogwaardig Onderwijs

Ontdek de Veelzijdige Opleidingen van PXL!

PXL, of voluit Hogeschool PXL, is een gerenommeerde hogeschool gevestigd in België. Met een breed scala aan opleidingen biedt PXL studenten de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een succesvolle carrière in verschillende vakgebieden. Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, kunst, gezondheidszorg of bedrijfskunde, bij PXL vind je zeker een opleiding die aansluit bij jouw interesses en ambities.

Technologie en IT

Als het gaat om technologie en IT-gerelateerde opleidingen, staat PXL bekend om zijn uitstekende programma’s. Van toegepaste informatica tot elektronica-ICT en elektromechanica, studenten krijgen de kans om diepgaande kennis op te doen over de nieuwste technologische ontwikkelingen en worden voorbereid op een carrière in deze snel evoluerende sector.

Design en Creatieve Vakken

Voor creatieve geesten biedt PXL diverse opleidingen op het gebied van design, kunst en multimedia. Of je nu gepassioneerd bent over grafisch ontwerp, fotografie, gameontwikkeling of animatie, bij PXL vind je de juiste opleiding om jouw artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren professionals uit de industrie.

Gezondheidszorg

Met een groeiende vraag naar gekwalificeerde professionals in de gezondheidszorg, biedt PXL een breed scala aan opleidingen op dit gebied. Verpleegkunde, ergotherapie, logopedie en audiologie zijn slechts enkele van de opleidingen die studenten voorbereiden op een boeiende loopbaan in de zorgsector. Praktijkgerichte stages en samenwerking met ziekenhuizen en zorginstellingen zorgen ervoor dat studenten waardevolle ervaring opdoen tijdens hun studie.

Bedrijfskunde

Voor studenten die geïnteresseerd zijn in de wereld van management en bedrijfsvoering biedt PXL diverse opleidingen op het gebied van bedrijfskunde. Of je nu wilt leren over marketing, financiën, human resources of internationaal zakendoen, PXL voorziet in hoogwaardig onderwijs dat je voorbereidt op een carrière in het bedrijfsleven. Praktijkgerichte projecten en stages stellen studenten in staat om hun kennis toe te passen in echte zakelijke situaties.

Praktijkgericht Onderwijs

Wat PXL onderscheidt, is het sterke accent dat wordt gelegd op praktijkgericht onderwijs. Studenten krijgen volop de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen door middel van stages, projectwerk en samenwerking met bedrijven uit de industrie. Dit stelt hen niet alleen in staat om theoretische kennis toe te passen, maar ook om waardevolle professionele contacten te leggen en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Ervaren Docententeam

Bij PXL worden studenten begeleid door een ervaren team van docenten en professionals uit de industrie. Deze experts brengen niet alleen hun kennis en expertise over, maar stimuleren ook de persoonlijke groei van studenten en helpen hen om hun potentieel volledig te benutten.

Dus, als je op zoek bent naar een veelzijdige hogeschool met hoogwaardig onderwijs en praktijkgerichte opleidingen, dan is PXL de juiste keuze voor jou. Ontdek het brede scala aan opleidingen en bereid je voor op een succesvolle toekomst in jouw gekozen vakgebied!

 

6 Veelgestelde Vragen over PXL-opleidingen: Antwoorden en Informatie

 1. Wat zijn de kosten van een PXL-opleiding?
 2. Hoe kan ik me inschrijven voor een PXL-opleiding?
 3. Welke opleidingen worden aangeboden door PXL?
 4. Welke kwalificaties heb ik nodig om me in te schrijven bij PXL?
 5. Wat is de duur van een PXL-opleiding?
 6. Zijn er speciale voordelen voor studenten die zich inschrijven voor een PXL-opleiding?

Wat zijn de kosten van een PXL-opleiding?

De kosten van een PXL-opleiding kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type opleiding, de duur ervan en je persoonlijke situatie. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Inschrijvingsgeld: Als student aan een hogeschool in België ben je verplicht om inschrijvingsgeld te betalen. De exacte bedragen kunnen jaarlijks veranderen en verschillen tussen Vlaamse, Waalse en Brusselse hogescholen. Het is raadzaam om de website van PXL te raadplegen voor de meest recente informatie over inschrijvingskosten.

Studieboeken en leermaterialen: Naast het inschrijvingsgeld moet je mogelijk ook kosten maken voor studieboeken, leermaterialen en andere benodigdheden die specifiek zijn voor jouw opleiding. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het studieprogramma.

Leefkosten: Vergeet niet dat naast de directe onderwijskosten er ook leefkosten zijn die je moet overwegen, zoals huisvesting, transport, voeding en persoonlijke uitgaven. Deze kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie en levensstijl.

Financiële ondersteuning: Het is belangrijk op te merken dat er verschillende vormen van financiële ondersteuning beschikbaar kunnen zijn voor studenten in België. Dit kan variëren van studietoelagen tot leningen en andere subsidies. Het is raadzaam om contact op te nemen met de studieadviseurs van PXL of instanties zoals de Dienst Studiebegeleiding en Financiële Ondersteuning (DUO) voor gedetailleerde informatie over mogelijke financiële ondersteuning.

Het is altijd verstandig om rechtstreeks contact op te nemen met PXL voor specifieke informatie over de kosten van de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde en actuele informatie over collegegeld, studiematerialen en eventuele beschikbare financiële ondersteuning.

Hoe kan ik me inschrijven voor een PXL-opleiding?

Het inschrijvingsproces voor een PXL-opleiding is vrij eenvoudig en kan online worden afgerond. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je in te schrijven:

 1. Bezoek de officiële website van Hogeschool PXL (www.pxl.be) en ga naar het gedeelte ‘Opleidingen’.
 2. Zoek naar de opleiding waarin je geïnteresseerd bent en klik erop om meer informatie te krijgen.
 3. Op de opleidingspagina vind je details over het programma, vereisten en toelatingsvoorwaarden. Zorg ervoor dat je aan alle criteria voldoet voordat je doorgaat met de inschrijving.
 4. Klik op de knop ‘Inschrijven’ of ‘Aanmelden’ op de opleidingspagina. Dit leidt je naar het online inschrijvingsformulier.
 5. Vul het inschrijvingsformulier in met alle gevraagde persoonlijke gegevens, zoals naam, contactgegevens, nationaliteit, etc.
 6. Selecteer de gewenste startdatum van de opleiding en eventuele andere relevante opties of specialisaties.
 7. Controleer alle ingevoerde informatie zorgvuldig voordat je het formulier indient.
 8. Na het indienen van het formulier ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail, samen met verdere instructies over eventuele vervolgstappen die moeten worden genomen.
 9. Afhankelijk van de opleiding kunnen er aanvullende documenten of bewijsstukken vereist zijn, zoals kopieën van diploma’s, motivatiebrieven, cv’s, etc. Zorg ervoor dat je deze documenten tijdig verzamelt en indient volgens de instructies.
 10. Zodra je inschrijving is verwerkt en goedgekeurd, ontvang je een officiële bevestiging van toelating.

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het inschrijvingsproces en eventuele deadlines in de gaten te houden. Als je vragen hebt over het inschrijvingsproces of specifieke vereisten voor een bepaalde opleiding, neem dan rechtstreeks contact op met de opleidingscoördinator of de studentendienst van PXL voor verdere begeleiding.

Welke opleidingen worden aangeboden door PXL?

PXL biedt een breed scala aan opleidingen in verschillende vakgebieden. Hier zijn enkele van de opleidingen die worden aangeboden:

Technologie en IT:

– Toegepaste informatica

– Elektronica-ICT

– Elektromechanica

– Bouw

– Energietechnologie

Design en Creatieve Vakken:

– Grafisch ontwerp

– Fotografie

– Gameontwikkeling

– Animatie

– Interieurvormgeving

Gezondheidszorg:

– Verpleegkunde

– Ergotherapie

– Logopedie en audiologie

– Vroedkunde (vroedvrouw)

– Voedings-en Dieetkunde

Bedrijfskunde:

– Bedrijfsmanagement (verschillende afstudeerrichtingen zoals marketing, financiën, human resources)

– International Business Management

– Office Management

Sociaal werk:

– Sociaal werk (maatschappelijk assistent)

– Orthopedagogie (opvoeder-begeleider)

Kunst en Cultuur:

– Beeldende kunst (schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek)

– Muziek (instrument, zang, compositie)

Dit is slechts een greep uit het brede scala aan opleidingen dat PXL aanbiedt. Elke opleiding is zorgvuldig ontworpen om studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière in hun gekozen vakgebied, met nadruk op praktijkgericht onderwijs en samenwerking met het werkveld. Voor meer informatie over specifieke opleidingen en toelatingseisen kun je terecht op de website van PXL.

Welke kwalificaties heb ik nodig om me in te schrijven bij PXL?

Om je in te schrijven bij PXL, dien je te voldoen aan bepaalde kwalificaties, afhankelijk van het type opleiding dat je wilt volgen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Bacheloropleidingen:

– Om in aanmerking te komen voor een bacheloropleiding bij PXL, moet je beschikken over een diploma secundair onderwijs (middelbare school diploma) of een gelijkwaardig certificaat.

– De specifieke toelatingsvoorwaarden kunnen variëren per opleiding. Sommige opleidingen hebben bijkomende vakvereisten of selectieprocedures. Het is belangrijk om de website van PXL of de specifieke opleidingspagina te raadplegen voor gedetailleerde informatie over de toelatingsvoorwaarden van de gewenste opleiding.

Masteropleidingen:

– Om toegang te krijgen tot een masteropleiding bij PXL, moet je in het bezit zijn van een relevant bachelordiploma.

– Daarnaast kunnen er aanvullende toelatingsvoorwaarden gelden, zoals specifieke vakvereisten of selectieprocedures. Raadpleeg de website van PXL of de specifieke opleidingspagina voor meer informatie over de vereisten voor de masteropleiding die je interesseert.

Internationale studenten:

– Voor internationale studenten kunnen er extra vereisten gelden, zoals taalvaardigheidstests (bijv. IELTS of TOEFL) als Engels niet je moedertaal is.

– Ook kunnen er specifieke documentatievereisten zijn, zoals gevalideerde academische transcripties en diploma’s.

– Voor gedetailleerde informatie over de toelatingsvoorwaarden voor internationale studenten, is het raadzaam om contact op te nemen met het International Office van PXL.

Het is belangrijk om te vermelden dat de toelatingsvoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de opleiding en het academiejaar. Daarom is het altijd raadzaam om de meest recente informatie te raadplegen op de website van PXL of rechtstreeks contact op te nemen met de instelling voor specifieke en up-to-date informatie over de toelatingsvereisten voor jouw gewenste opleiding.

Wat is de duur van een PXL-opleiding?

De duur van een opleiding bij PXL kan variëren, afhankelijk van het specifieke programma en het studieniveau. Over het algemeen biedt PXL zowel bachelor- als masteropleidingen aan.

Bacheloropleidingen bij PXL hebben meestal een standaardduur van drie jaar, wat overeenkomt met 180 studiepunten. Deze opleidingen zijn bedoeld om studenten een stevige basis te bieden in hun vakgebied en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Voor sommige technische en gezondheidszorggerelateerde opleidingen kan de duur echter langer zijn, meestal vier jaar. Dit komt omdat deze vakgebieden vaak meer diepgaande kennis en praktijkervaring vereisen.

Daarnaast biedt PXL ook masteropleidingen aan, die doorgaans een duur hebben van één tot twee jaar, afhankelijk van het programma. Deze masteropleidingen richten zich op verdere specialisatie en academische ontwikkeling binnen een bepaald vakgebied.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte duur van een opleiding kan variëren, dus het is altijd raadzaam om de specifieke informatie op de website van PXL te raadplegen of contact op te nemen met de hogeschool voor gedetailleerde informatie over de duur van een specifieke opleiding.

Zijn er speciale voordelen voor studenten die zich inschrijven voor een PXL-opleiding?

Absoluut! PXL biedt verschillende speciale voordelen voor studenten die zich inschrijven voor een opleiding aan de hogeschool. Hier zijn enkele van de voordelen waar je als PXL-student van kunt profiteren:

 1. Stage- en werkervaringsmogelijkheden: PXL hecht veel belang aan praktijkgericht onderwijs. Daarom worden studenten aangemoedigd om stages te lopen en werkervaring op te doen tijdens hun opleiding. Dit biedt je de kans om je kennis toe te passen in echte werksituaties, waardevolle professionele contacten te leggen en je cv op te bouwen.
 2. Samenwerking met het bedrijfsleven: PXL heeft sterke banden met bedrijven en organisaties in verschillende sectoren. Dit resulteert in samenwerkingsverbanden, gastcolleges, projectwerk en mogelijkheden voor netwerken. Als student krijg je toegang tot deze waardevolle connecties, wat je kansen op een succesvolle carrière vergroot.
 3. Innovatieve faciliteiten en apparatuur: PXL investeert continu in moderne faciliteiten en state-of-the-art apparatuur die nodig zijn voor jouw opleiding. Of het nu gaat om laboratoria, studio’s, computerfaciliteiten of gespecialiseerde apparatuur, je hebt toegang tot de beste middelen om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.
 4. Persoonlijke begeleiding: Bij PXL staat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Je krijgt ondersteuning van docenten en studiebegeleiders die je helpen bij het plannen van je studie, het oplossen van eventuele problemen en het bereiken van jouw academische doelen. Ze zijn er om je te begeleiden en te adviseren tijdens je hele studietraject.
 5. Studentenvoorzieningen: PXL biedt diverse studentenvoorzieningen om jouw studie-ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Dit omvat onder andere een bibliotheek, studieruimtes, sportfaciliteiten, studentenverenigingen en sociale activiteiten. Hierdoor kun je niet alleen academisch groeien, maar ook genieten van een bruisend studentenleven.
 6. Internationale mogelijkheden: PXL moedigt internationale ervaring aan en biedt verschillende mogelijkheden voor internationale uitwisselingen, stages en projecten. Dit stelt je in staat om nieuwe culturen te ontdekken, je horizon te verbreden en waardevolle interculturele vaardigheden op te doen.

Het inschrijven voor een PXL-opleiding biedt dus niet alleen hoogwaardig onderwijs, maar ook tal van voordelen die jouw leerervaring verrijken en jouw kansen op succes vergroten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.