Studiekeuzebegeleidingstraject 2de jaren

Wat na de eerste graad secundair onderwijs? De juiste studierichting kiezen is een hele opgave. Hieronder volgt het dat op 20 februari 2019 van start gaat voor de leerlingen van het tweede jaar.


Vanaf 20 februari organiseren we voor alle klassen van het tweede jaar een studiekeuzevoormiddag. Deze start telkens met een uurtje zelfevaluatie. De leerlingen gaan op zoek naar hun interesses en mogelijkheden. De titularis begeleidt hen hierin. Vervolgens geeft de heer Wieƫrs van het CLB uitleg over de structuur van het secundair onderwijs. Uiteraard is er kans tot vragen stellen!


Daarna kunnen de leerlingen zelf aan de slag in het computerlokaal. Ze zoeken dan gericht informatie op over de verschillende richtingen via de website www.onderwijskiezer.be


We sluiten de voormiddag af met een reflectiemoment. Misschien is een voorlopige studiekeuze al duidelijk.

Tijdens het openschoolmoment op  disndag 28 mei 2018 nodigen we de ouders uit op een infosessie. We stellen dan onze studierichtingen in de tweede graad uitgebreid voor.

We hopen u en uw kind goed te kunnen begeleiden bij de keuze van een studierichting voor volgend schooljaar.


Op het einde van het schooljaar bespreekt de klastitularis het studieadvies van de klassenraad met de ouders en de leerling.

Door dit intensieve traject trachten we onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij de juiste studiekeuze voor volgend schooljaar.
© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be