Studiekeuzebegeleidingstraject 1ste jaren

Wat na het eerste jaar? Kies je voor een aso- of een tso-richting? Ziehier het dat op 26 februari 2018 van start gaat voor de leerlingen van het eerste jaar.

 


Voor elke klas van het eerste jaar organiseren we een halve dag rond studiekeuze. De titularis begeleidt de leerlingen bij de verschillende activiteiten. Zo staat er eerst een leuke reflectieoefening op het programma: de gekozen keuzevakken in het eerste jaar worden geƫvalueerd. Was het een goede keuze? Kwamen de talenten van de leerlingen hier tot hun recht?


Verder maken de leerlingen kennis met de verschillende opties in het tweede jaar. Dit doen ze aan de hand van uitdagend hoekenwerk.


De voormiddag wordt afgesloten met opzoekoefeningen in een computerlokaal. Tijdens de eerstvolgende les ICT kunnen de leerlingen via een onlinebevraging laten weten wat ze vonden van deze studiekeuzedag.

In maart vinden de leerlingencontacten plaats. Dit is een uitgelezen moment om een eerste studiekeuze te bespreken met de titularis.

Op zaterdag 21 april 2018 nodigen we de ouders tijdens het openschoolmoment uit op een infosessie om onze studierichtingen voor te stellen.

We hopen onze leerlingen op deze manier te kunnen bijstaan in hun zoektocht naar de juiste keuze.
© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be